Ravgylden farve. Smagsnoterne er grape og snert af citronskaller. Dertil nøddenoter og honning. En god afbalanceret eftersmag uden af være for sød. Det sørger syren for.
Druerne har fået frost, er senthøstet og derefter lagertørret. Dernæst er der koldfermenteret i ståltanke ved u/ 15c. Pressing foregår uden virkemidler. Endelig modnes vinen i franske fade i 4 måneder for at give yderligere smagsnuancer og kompleksitet. Resultatet er en vin med en sød vin med en helt usædvanlig fyldighed og elegance. Denne årgang er produceret i en begrænset volume på ca. 10,000 flasker. En udtalt dessertvin til søde desserter som (chokolade) mousse og gerne desserter med nødder i. Lagringpotentialet er minimum 8-10 år.
Javier Sanz er en mellemstor familie-ejet vingård i femte generation. Vingården er beliggende i Spaniens største hvidvinsområde, Rueda, ca. 2 timers kørsel nord for Madrid. Markerne er placeret i det man kalder den gyldne trekant uden for byen La Seca. Et område som er kendt for nogle af de bedste jordbundsforhold og mikroklima i Rueda. Bl.a. fordi markerne ligger ret tæt på floden Duero.
Området er kendt for at producere jævne hvidvine. Javier Sanz har dog formået igennem årtier at lave vine som skiller sig ud. Både som følge af jordbundsforholdene, rankerne og fordi man i generationer har haft en eksperimenterede tilgang til vinproduktionen. vDulce er en af Javier Sanz signaturvine og er et godt eksempel på Javier Sanz eksperimenterede tilgang til at lave vin.