Barbaresco når det er bedst. Klassisk stil, dvs. lys i farven, nærmest som en Bourgogne, og meget harmonisk og elegant i smagen. Cortese laver Barbaresco på den oprindelige klassiske måde, det vil sige, at man arbejder med lang tids kontakt med drueskindet og anvender ikke "moderne" metoder, hvor man pumper druemosten kontinuerligt over drueskallerne med det formål at ekstrahere farve og syre fra drueskallerne så hurtigt som muligt. Ting tager tid - og vinen skal have lov til udvikle sig langsomt. På den måde får man en vin, der smager fantastisk som ung - frisk, god syre og lang eftersmag - men som kan gemmes minimum i 20-30 år. Vinen har fået 96 point af såvel Wine Spectator og James Suckling og er kåret til af være blandt de 100 bedste vine i Italien for årgangen af den italienske sommelierforening.
Corteses Barbaresco Riserva lagrer først 40 måneder på store slavonske egetræs fade (17-25 HL) - så ingen små franske barriques her - og fadene er alle brugt i mange år. Derefter minimum 3 år på flaske før vinen frigives. Selvom det er en dyr vin, så kan Giuseppe Corteses Barbaresco Riserva fint måle sig med andre topproducenter, som koster mere end kr. 1.000 for en flaske. En ren meditationsvin.
Rabaja er måske den bedste mark i Barbaresco, beliggende i ca. 250-300 meters højde med sydlig eksponering. Vinrankerne er ca. 70 år gamle og alt håndhøstes