International efterspørgsel har sendt de veletablerede navne fra Bordeaux op i skyhøje priser og som for Bourgogne, så er det er svært at finde en god Bordeaux til en rimelig pris. Udfordringen som vinhandler er derfor at finde ”hidden gems”. Kvalitetsproducenter som (endnu) ikke er kendte, enten fordi de er små og/eller har været under udvikling i de senere år. Det synes vi, at vi er lykkedes med her. Domaine Bouyer er en mindre familie-ejet vingård i syvende generation beliggende centralt i Saint Emilion, lidt nord-øst for selve byen. Gården er på knap 18 hektarer, hvor de seneste marker er købt i henholdsvis 2008 og 2010. Herunder en halv hektar i det østlige Pomerol, hvor druerne til Clos 56 dyrkes. En vin som ganske vist ikke er billig, men stadig er langt billigere end hvad tilsvarende ”kendte” Pomerol vine kan købes for.
Siden ægteparret Alexia og Pierre Bouyer overtog vingården i 1999, har de arbejdet intenst på at forbedre kvaliteten af deres vine, ydermere med en økologisk tilgang til produktionen. Det betyder udtyndning af ranker, grønthøstning, drueselektering, begrænset brug af pesticider, såning af andre afgrøder mellem rankerne samt en raffinering af ”kælderarbejdet”. Bl.a. er der investeret tungt i nye og til dels større kvalitetsfade samt en mere videnskabelig tilgang til timing af druehøst, længere fermentering, temperaturstyring m.m. Resultatet er blevet fremragende vine til absolut rimelige priser.
Druerne til denne vin kommer fra et ½ hektar plot i det østlige Pomerol, og rankerne er ca. 60 år gamle. Alt håndplukkes. Vingården blev HVE 3 certificeret i 2020.
Farven er dyb rubinrød gående mod sort. Næse af tranebær, røde peber og vanilje. Smagsnoter af tørrede kirsebær, brombær og modne rosiner. Kraftig, masser af frugt i smagen og silkebløde tanniner. En fin lang koncentreret afslutning. Vinen er tør.
Direkte presning og koldfermentering i cementtanke. Macerering i 5-6 uger. Efterfølgende 15 måneder på egetræsfade, hvoraf alle er nye 225 liter fade. Vinen kan lagre i minimum 12-15 år. Serveringsforslag er vildt, lam, grillet kød af okse/lam og sammenkogte retter.