Hmmm - Sylvaner? Er det værd at drikke? Og det kan vi så bekræfte, at denne her er værd at drikke. Når Sylvaner er lavet som Gutzler gør det, så smager det fantastisk. Druerne er plukket fra 80 år gamle vinstokke, efterfølgende er kun de bedste druen brugt til vinen og endelig er vinen fremstillet på en måde, så der opnås en stor koncentration i vinen. Dette ses meget sjældent på vine lavet på Sylvaner. Så du kan IKKE sammenligne denne vin med en Sylvaner fra f.eks. Aslsace, som ofte sælges meget billigt. Hvis du smager denne "Alte Reben" blindt, tvivler jeg på, at du gætter på Sylvaner.
Vinen kan fint lagres i 5 år og vil udvikle sig positivt. Men den smager rigtig godt nu, så der er reelt ingen grund til at gemme den. Brug den medium kraftige fiskeretter, retter med hvide bønner eller kylling. Og den matcher også asiatiske retter, hvis de ikke er alt for stærkt krydret.
Gutzler er en mindre producent i Rheinhessen (delstaten Rheinland-Pfalz), som har været familieejet i generationer. Vinene laves i hånden - dvs. druerne håndplukkes og behandles generelt ved håndkraft. Detr høstes med et meget lavt høstudbytte - som er et mantra for Gutzler - hvilket giver koncentrerede og holdbare vine.