Klar gylden farve. Medium næse med klare florale elementer, flintesten og citrus. Smagsnoterne er ligeledes citrus-prægede. Dertil modne appelsin/skaller, brøddej og fennikel. Vinen er blød og cremet i sit udtryk med en vedholdende blød eftersmag. Produktionen er foregået ved koldfermentering i ståltanke ved u/ 15c. Pressing foregår uden virkemidler. Derefter modning med bærme i ståltanke i 9 måneder med løbende battonage, før flaskelagring i 12 måneder. Vinen kan lagres i op til 8-10 år og serveringsforslag er skaldyr, hvide fisk, lette risottoretter og grøntsager uden mange krydderier.
Javier Sanz er en mellemstor familie-ejet vingård i femte generation. Vingården er beliggende i Spaniens største hvidvinsområde, Rueda, ca. 2 timers kørsel nord for Madrid. Markerne er placeret i det man kalder den gyldne trekant uden for byen La Seca. Et område som er kendt for nogle af de bedste jordbundsforhold og mikroklima i Rueda. Bl.a. fordi markerne ligger ret tæt på floden Duero. Javier Sanz har dog formået igennem årtier at lave vine som skiller sig ud. Både som følge af jordbundsforholdene, rankerne og fordi man i generationer har haft en eksperimenterede tilgang til vinproduktionen.
v/1863 er Javier Sanz signaturvin. Vinen er udelukkende lavet på vinranker som kan dateres tilbage til 1863 – altså fra før vinlusen huserede. Det er helt ekstraordinært at finde vinen lavet på så gamle ranker, og resultatet er derefter.
Druen produktionen er minimal på så gamle ranker og resultatet er en vin med en helt usædvanlig fyldighed, kompleksitet og meget stærk syrestruktur. Vinen har fået 93 point af GuiaPenin. Denne årgang er produceret i en begrænset volume på ca. 2,987 flasker.