Klar gylden farve. Medium næse med klare florale elementer, flintesten og citrus. Smagsnoterne er ligeledes citrus-prægede med elementer af moden fersken og udtalt mineralitet. Rank og syrekraftig vin med en frisk eftersmag som hænger længe. Produktionen er foregået ved koldfermentering i ståltanke ved u/ 15c. Pressing foregår uden virkemidler. Derefter modning med bærme i ståltanke i 5 måneder før flaskelagring i 4 måneder. Vinen kan lagres i 6-8 år og serveringsforslag er grillet/røget fisk, fiskekasseroller som paella og supper.
Javier Sanz er en mellemstor familie-ejet vingård i femte generation. Vingården er beliggende i Spaniens største hvidvinsområde, Rueda, ca. 2 timers kørsel nord for Madrid. Markerne er placeret i det man kalder den gyldne trekant uden for byen La Seca. Et område som er kendt for nogle af de bedste jordbundsforhold og mikroklima i Rueda. Bl.a. fordi markerne ligger ret tæt på floden Duero. Området er primært kendt for at lave gode, men jævne vine baseret på Verdejo-druen som bedst kan sammenlignes med Savignon Blanc. Javier Sanz har dog formået igennem årtier at lave vine som skiller sig ud. Både som følge af jordbundsforholdene, rankerne og fordi man i generationer har haft en eksperimenterede tilgang til vinproduktionen.
Malcorta er måske det bedste eksempel herpå. Malcorta er en sjælden klon af Verdejo som ingen producerer vin på mere. Både fordi den er vanskelig at høste (Mal=svær, Corta=skære) og fordi høstudbyttet er noget mindre end den gængse Verdejo drue. Javier Sanz tog druen op til revision for ca. 20 år siden og besluttede sig for – som den eneste vingård i Rueda – at lave vin på denne drue. Resultatet er en mere fyldig, kompleks og intens vin end det man kan opnå på den gængse Verdejo-drue. Vinen produceres i en begrænset volume på ca. 10,000 flasker årligt.