Vinen har en klar lysgylden farve. Medium næse med klare florale elementer og citrus. Smagsnoterne er ligeledes citrus-prægede med elementer af moden grapefrugt. Vinen fremstår udtalt frisk og afbalanceret.
Produktion er foregået ved koldfermentering i ståltanke ved u/ 15c. Pressing foregår uden virkemidler. Derefter modning med bærme i ståltanke i 3 måneder før flaskelagring i 4 måneder. Lagringspotentialet er 4-5 år og vinen kan serveres til skaldyr og hvide fisk. Kan også drikkes som aperitif på en varm sommerdag.
Javier Sanz er en mellemstor familie-ejet vingård i femte generation. Vingården er beliggende i Spaniens største hvidvinsområde, Rueda, ca. 2 timers kørsel nord for Madrid. Markerne er placeret i det man kalder den gyldne trekant uden for byen La Seca. Et område som er kendt for nogle af de bedste jordbundsforhold og mikroklima i Rueda. Bl.a. fordi markerne ligger ret tæt på floden Duero. Området er primært kendt for at lave gode, men jævne vine baseret på Verdejo-druen som bedst kan sammenlignes med Savignon Blanc. Javier Sanz har dog formået igennem årtier at lave vine som skiller sig ud. Både som følge af jordbundsforholdene, rankerne og fordi man i generationer har haft en eksperimenterede tilgang til vinproduktionen.