Clos Figueres er lavet på 85% Granache og Carignan, 10% Syrah og lidt Cabernet Savignon. Rankerne er mellem 30-60 år gamle. Vinen er fadlagret 13 måneder i nye egetræsfade og derefter 1 år i ældre franske Allier fade. Vinen repræsenterer Clos Figueras topvin og er meget intens. Rubinrød farve med smagsnoter af mørke bær, lakrids, middelhavskrydderier og meget elegant. Den har over årene løbende fået mellem 94-96 point af Parker.
Clos Figueras er som mange andre vingårde i Priorat fransk ejet af Christopher Cannan. Christopher Cannon havde over mange år etableret en fransk vindistributions virksomhed Europvin og blev på et tidspunkt introduceret til Rene Barbier (Clos Mogador) og Alvaro Palacios (L’Ermita) og deres ”nye” Prioratvine. Begge hovedpersoner ud af en håndfuld som står bag Priorat ”New Wave” som tilbage i 80’erne genopfandt Priorat som et stort vindistrikt.
Efter flere års drøftelser og overvejelser besøgte Christopher Cannan i 1997 Clos Figueras sammen med Rene Barbier. Christopher Cannan endte med at købe gården med tilhørende 10 hektar vinranker primært nyere Granache og Carignan ranker. De ranker som i dag udgør stammen i Font La Figueras. I de første år hjalp Rene Barbier og hans vingård med opstart af produktionen. I 2000 opkøbte Christopher Cannan yderligere 8 hektar med ca. 60 gamle Granache og Carignan. Druerne fra disse ranker bruges i dag til at lave den berømmede Clos Figueres. Ud af de 18 hektar er de 12 hektar i dag beplantet med vinranker og den årlige produktion udgør mellem 25-30,000 flasker vin. Gården er certificeret til økologisk produktion.
Kunder der har købt dette produkt har også købt