La Blanquera er en vin lavet som en hyldest til vinmagerens bedstefar. Druerne kommer fra familiens bedste og højest beliggende mark udelukkende bestående af kalksten og udsat for ekstreme vejrforhold med lavt nedbør. Druerne er håndplukket og selekteret for at opnå det bedst mulige resultat. Vinen er 100% Tempranillo og lagret 36 måneder på 80% franske fade og 20% amerikanske fade. Vinen ligner sin bror Matambres i udtryk og smag, men har mere dybde, længde og er meget elegant. Vinen kan lagres i op til 20 år. Der er kun produceret 2,400 flasker af denne vin. Vinen har fået 93 point af Guia Penin, 92 point af James Suckling samt 94 point af Tim Atkins.
Garcia familien som står bag Monteabellon har dyrket vin igennem generationer bl.a. for berømte Vega Sicilia. I år 2000 besluttede familien sig for at dette skulle ændres, da man gerne ville udnytte sin viden om vindyrkning til at sætte sit eget præg på vinen og få opfyldt ambitionerne om at producere sin egen kvalitetsvin. Man opkøbte derfor i år 2000 vinmarker og startede med at opbygge vingården Bodegas y Monteabellon fra bunden. Gården er i dag beliggende i Nava de Roa i Ribera Del Duero.
Siden hen er der investeret tungt i moderne produktionsudstyr og man har ansat en erfaren øneolog. Man har dog fastholdt de traditionsbundne metoder til jorddyrkning og alle druer håndplukkes f.eks. stadig den dag i dag. Man har også udvidet og har i dag 98 hektar under dyrkning i Ribera Del Duero, Rueda (hvidvin) og Rioja. Rioja kom til i 2011. Vi har valgt udelukkende at hjemtage deres lagrede Ribera Del Duero rødvine.