Hovedvinen Monteabellon med 14 måneder på fad er en klassisk kraftig Ribera Del Duero rødvin baseret primært på Tempranillo druen tilsat 5% Merlot. Druerne er udvalgt fra højere beliggende ler og sandholdige marker. Den er meget fyldig og koncentreret med tydelig fad. Smagen er mørke bær som brombær, lakrids, vanilje og lidt peber. Vinen har bløde tanniner, er meget afbalanceret og kan lagres i op til 7-8 år. Vinen er fadlagret på 70% franske fade og 30% amerikanske fade.
Vinen har fået 92 points af James Suckling og 90 point af Guia Penin.
Garcia familien som står bag Monteabellon har dyrket vin igennem generationer for andre bl.a. berømte Vega Sicilia. I år 2000 besluttede familien sig for at dette skulle ændres, da man gerne ville udnytte sin viden om vindyrkning til at sætte sit eget præg på vinen og få opfyldt ambitionerne om at producere kvalitetsvin. Man opkøbte derfor i år 2000 vinmarker og startede med at opbygge vingården Bodegas y Monteabellon fra bunden. Gården er i dag beliggende i Nava de Roa i Ribera Del Duero.
Siden hen er der investeret tungt i moderne produktionsudstyr og man har ansat en erfaren øneolog. Man har dog fastholdt de traditionsbundne metoder til jorddyrkning og alle druer håndplukkes f.eks. stadig den dag i dag. Man har også udvidet og har i dag 98 hektar under dyrkning i Ribera Del Duero, Rueda (hvidvin) og Rioja. Rioja kom til i 2011. Vi har valgt udelukkende at hjemtage deres lagrede Ribera Del Duero rødvine.
5 STJERNER/91 POINT - EKSTRA BLADET:
"Masser af mørke bær i duften. I smagen brombær, mocca, chokolade, krydderier og vanilje. Fyldig og vellavet vin. Lang saftig afslutning."