Sagrantino er en rødvinsdrue og Montefalco Sagrantino er et vinområde i Umbrien, som er opkaldt efter druen. Det er (endnu) en af de vine, som Italienerne har holdt for sig selv i mange år, men som nu langsomt er ved at blive synlig i markedet uden for Italien. Det er en kraftig vin, med masser af saft og smag.
Vinen kan fint lagres i over 10 år - men smager fantastisk allerede nu. Den kraftige vin er perfekt til simremad - f.eks. svine- eller kalvekæber, det meste oksekød og skal det være bøf, så lav en Bistecca Fiorentina (T-bone fra en speciel race i Toscana - en almindelig T-Bone kan også gøre det) - stegte kartofler og bagte grønsager. Og husk den rød/hvid ternede dug.
Tenute del Cerro er en relativ stor producent, i forhold til Simply Wine’s andre producenter, med 3 vingårde beliggende både i Toscana og Umbrien. Når de alligevel har fundet vej i vores sortiment, så skyldes det deres meget høje kvalitet – og ikke mindst deres vilje og evne til at holde fast i de traditionelle vinmetoder. Og det at holde fast i traditionelle metoder er vigtigt for os. Der er en trend i vinbranchen, hvor vin fra forskellige områder, udvikles så de smager mere eller mindre af det samme. Og nærmer sig en smag, som flertallet synes om. Og fred være med det. Men når vi smager en Vino Nobile del Montepulciano – så skal den smage som en Vino Nobile del Montepulciano. Og ikke som en vin, der måske smager godt, men som er umulig at identificere. Så kan det godt være, at man ikke bryder sig om smagen, men så skal man drikke noget andet. Hvis al vin kommer til at smage fint, men stor set ens, så kommer man aldrig til at få de store oplevelser. Derfor finder vi og dyrker producenter, der forstår at lave vin på en traditionel måde.