Poggio Mineria Val di Cornia fra Monterufoli er den største af de vine, der produceres i Monterufoli. Og det er blandt andet illustereret ved, at vinen både er lukket med en traditionel korkprop samt forseglet med en lak. Vinen er lavet 100% på druen Sangiovese, så der er nogle lighedstræk med f.eks. Brunello. Val di Cornia er lagret på egetræsfade i 18 år, og der er brugt delvist nye små fade, der giver vinen en lækker duft af vanillie og lidt røg.
Vinen kan fint lagres i 10-15 år - men smager fantastisk allerede nu. Bla. på grund af brugen af de nye fade. Det en relativ kraftig vin, som går perfekt til fleste kødretter. På grund af elegancen kan en stegt kylling også være en fin ledsager.
Vingården er er ejet af Tenute del Cerro, som er en i forhold til Simply Wine’s andre producenter, relativ stor producent, med 3 vingårde beliggende både i Toscana og Umbrien. Når de alligevel har fundet vej i vores sortiment, så skyldes det deres meget høje kvalitet – og ikke mindst deres vilje og evne til at holde fast i de traditionelle vinmetoder. Og det at holde fast i traditionelle metoder er vigtigt for os. Der er en trend i vinbranchen, hvor vin fra forskellige områder, udvikles så de smager mere eller mindre af det samme. Og nærmer sig en smag, som flertallet synes om. Og fred med det. Men når vi smager en Vino Nobile del Montepulciano – så skal den smage som en Vino Nobile del Montepulciano. Og ikke som en vin, der måske smager godt, men som er umulig at identificere. Så kan det godt være, at man ikke bryder sig om smagen, men så skal man drikke noget andet. Hvis al vin kommer til at smage fint, men stor set ens, så kommer man aldrig til at få de store oplevelser. Så derfor holder vi fast i producenter, der forstår at lave vin på traditionel måde.