Barbaresco når det er bedst. Klassisk stil, dvs. lys, nærmest som en Bourgogne, i farven og meget harmonisk og elegant i smagen. Cortese laver Barbaresco på den oprindelige klassiske måde, det vil sige, at man arbejder med lang tids kontakt med drueskindet og anvender ikke "moderne" metoder, hvor man pumper druemosten kontinuerligt over drueskallerne, med det formål at ekstrahere farve og syre fra dureskallerne så hurtigt som muligt. Ting tager tid - og vinen skal have lov til udvikle sig langsomt. På den måde får man en vin, der smager fantastisk som ung - frisk, god syre og lang eftersmag - men som kan gememes minimum i 10 år - i bedre årgange mere end 25 år.
Corteses Barbaresco Riserva lagrer først 40 måneder på store egetræs fade (17-25 HL) - så igen på små franske barriques - og derefter minimum 3 år på flaske, før vinen frigives. Selvom det er en dyr vin, så kan Cortes Barbaresco Riserva fint måle sig med andre topproducenter, der tager mere end kr. 1000 for en flaske. En ren meditationsvin.