Barbaresco når det er bedst. Klassisk stil, dvs. lys i farven, nærmest som en Bourgogne, og meget harmonisk og elegant i smagen. Cortese laver Barbaresco på den oprindelige klassiske måde, det vil sige, at man arbejder med lang tids kontakt med drueskindet og ikke moderne metoder, hvor man pumper druemosten kontinuerligt over drueskallerne. Sidstnævnte med det formål at ekstrahere farve og syre fra dureskallerne så hurtigt som muligt. Ting tager tid - og vinen skal have lov til udvikle sig langsomt. På den måde får man en vin, der smager fantastisk som ung - frisk, god syre og lang eftersmag - men som kan gemmes i minimum i 10 år - i bedre årgange mere end 20 år. En fantastisk Barbaresco som har fået 95 The Wine Enthusiast og hele 96 point af Decanter.
Ved en temasmagning i Vinhulen i 2019 fik denne vin (anden årgang) fra Cortese en flot tredjeplads før to væsentligt dyrere vine og Vinhulen skrev om vinen "Rubinrød. Duften indleder med blomme efterfulgt af muld, malt og dejlig snert af bærsødme og kompleksitet. Tjære kommer til. Smagen indleder med både blomme, grensaft og stor blødhed og fylde, hvorefter tanninerne tørrer med et tvist af tjære. Endnu ung og viril, men allerede med nuancer af pibetobak og læder. God længde med solidt tryk."