Giuseppe Cortese’s historie starter i 60’erne, hvor vinproduktionen i Barolo og Barbaresco kvalitetsmæssigt var på et lavt niveau. Der har været vinproduktion i generationer inden Giuseppe kommer til, men da han overtager i 60’erne, beslutter han sig for at lave kvalitetsvin. At lave kvalitetsvin er ikke noget man gør i løbet af et år eller to – det kræver flere års pleje af ikke mindst vinmarkerne og vinstokkene. Så først i 1971 fremstiller Giuseppe Cortese den første Barbaresco Rabajá – som reelt var den første kvalitetsvin og som fortsat er deres hovedvin med talrige anbefalinger. Rabaja anses i dag sammen med Rio Sordo for de to bedste marker i Barbaresco.
Cortese familien har løbende arbejdet med kvaliteten og deres ambitioner og ihærdighed har betydet, at de hastigt er på vej op ad på den italienske vinscene. Senest, så er deres Barbaresco Riserva 2013 som vi også sælger kåret som værende blandt de bedste 100 italienske vine og har fået 95pt. af Wine Spectator og 96 point af James Suckling. Hans klassiske Barbaresco Rabajo årgang 2018 er ligeledes berømmet af James Suckling med 95 point og 96 point af Wine Enthusiast. Historisk har de i øvrigt tilhørt ”traditionalisterne”.
Hans Barbera d’Alba 2020 har fået 90 point af James Suckling og er en enkeltmarksvin fra en af de bedste Barbera marker i området. Tydelig bærsmag af røde kirsebær, let parfumeret og flot violet farve. Frisk, let og velafbalanceret, og en vin præget af samme solide håndværk som Cortese’s andre kvalitetsvine. Rankerne er ca. 35 år gamle og alt håndhøstes.
Vinen har undergået fermentering i ståltanke i ca. 20 dage. Derefter lagring på flaske i minimum 6 måneder før salg. Lagringspotentialet er ca. 5-6 år.
Som serveringsforslag kan nævnes salater, lette kødretter, pizza og hvidt fjerkræ.