Denne enkeltmarksvin fra Lazzarito marken kommer fra ranker som er op til 90 år gamle. Marken er syd-sydøst vendt. Alt er håndhøstet og maceringen har været ca. 60 dage. Vinen har derefter været fadlageret i egetræsfade i 36 måneder. Vinen produceres kun i ca. 5.000 flasker.
Vinen har en intens rød farve med orange refleksioner. Moden rød frugt og lakrids i næsen. Over tid - for vinen har ligge mange år endnu vil den udvikle tydeligere tertiære noter af læder, tobak og mørke frugter. Meget afbalanceret vin og bløde tanniner som bliver blødere med årene. Selv om det er en 2013, så er den stadig ung og sprød. Helt som en Barolo fra Serralunga skal være. Serralunga er kendt for at lave krasbørstige og svært tilgængelige vine og med langt opvaringspotentiale - ofte over 20-25 år. Så Lazzaritoen er en liggevin og du kan sagtens vente over 10 år med at drikke den - den bliver kun bedre.
Selvom Lazzarito giver mere dybde og intensitet end sine to søstervine fra Cerretta og Prapo, så fik søstervinen fra Cerretta marken i en blindsmagning i Vinhulen i 2019 alligevel en flot 3. plads op i mod væsentligt dyrere vine. Panelet skrev om vinen:
Rubinrød. Indbydende duft med røde bær i ren stil med meget fine nuancer af træ og tjære. Smagen er blød og rund med røde bær, træ, diskret tjære og blødhed sammen med flot afstemt frugtsyre med bid. Midtvejs intensiverer paletten markant med dyb rød frugt og træ/tjære og velintegrerede tanniner. Vinen skal have tid til at udvikle sig, da den fremtræder meget ung, men det er en flot vin.
Passer godt til tunge gryderetter og vildt eller oste som har lageret længe.
Ettore Germano drives af familien i 5 generation og deres production går helt tilbage til midten af 1850. Gården kan hverken betragtes som traditionalist eller modernist, men kendetegnet er høj kvalitet for alle deres vine igennem årene. Ettore Germano laver 4 fantastiske Barolo, hvoraf de 3 af dem er fra de klassificerede marker Cerretta, Prabo og Lazzarito. Sidstnævnte med de ældste ranker op til 90 år gamle.