Denne enkeltmarksvin fra Prapo marken i Serralunga kommer fra ranker som er op til 50 år gamle. Alt er håndhøstet og maceringen har været op til 40-45 dage. Vinen har derefter været fadlageret i botties op til 2,500 liter i op til 24 måneder.
Vinen har en intens rød farve med orange refleksioner. Mere tørrede frugter end friske røde frugter og vanille. Over tid - for vinen har ligge mange år endnu vil den udvikle tydeligere tertiære noter af læder, tobak og mørke frugter. Helstøbt struktur og elegante tanniner som bliver blødere med årene. Selv om det er en 2013, så er den stadig ung og sprød. Helt som en Barolo fra Serralunga skal være.
I en blindsmagning i Vinhulen i 2019 fik søstervinen fra Cerretta marken en flot 3. plads op i mod væsentligt dyrere vine. Panelet skrev om vinen:
Rubinrød. Indbydende duft med røde bær i ren stil med meget fine nuancer af træ og tjære. Smagen er blød og rund med røde bær, træ, diskret tjære og blødhed sammen med flot afstemt frugtsyre med bid. Midtvejs intensiverer paletten markant med dyb rød frugt og træ/tjære og velintegrerede tanniner. Vinen skal have tid til at udvikle sig, da den fremtræder meget ung, men det er en flot vin.
Passer godt til tunge gryderetter og vildt eller oste som har lageret længe.
Ettore Germano drives af familien i 5. generation og deres production går helt tilbage til midten af 1850. Gården kan hverken betragtes som traditionalist eller modernist, men kendetegnet er høj kvalitet for alle deres vine igennem årene. Ettore Germano laver 4 fantastiske Barolo, hvoraf de 3 af dem er fra de klassificerede marker Cerretta, Prabo og Lazzarito. Sidstnævnte med de ældste ranker op til 90 år gamle.
Kunder der har købt dette produkt har også købt